banner
kreativni tim izdanja projekti promocije info kontakt
             
   

Zvonimir Stanković

 

ЗОРАН СТАНКОВИЋ

Рођен 1953. у знаку стрелца.
Завршио школу за индустријски дизајн, одсек амбалажа 1972. године.
На Вишој педагошкој школи студирао и дипломирао на ликовном одсеку-смер графички уредник 1982. године.
Од 1973-2009. године радио у кући „Политика“ на пословима техничког и ликовно - графичког уређивања часописа. Почео у Политикином Забавнику, па наставио у листу за младе Здраво. Један од уредника ми је био и Влада Булатовић Виб.
Најдужи период провео у политичком двонедељнику Интервју. Имао сам прилику да радим са Пером Златаром, Сашом Тијанићем, Мирјаном Бобић - Мојсиловић, Богданом Тирнанићем, Драганом Танасићем, Зораном Ераком, Николом Ђорђевићем, Драганом Влаховићем...
Од 1994-2004. био ликовно - графички уредник спортског недељника Темпо, где сам добио годишњу награду за редизајн тог листа.
Од 2005-2009. радио у Маркетингу Политике на креирању колорних огласа.
Од 2009- 2013. радио у Библиотеци града Београда на дигитализацији старих књига и докумената о Београду. Уз тај посао радио и Новине београдског читалишта које су излазиле периодично, књиге, каталоге за изложбе и сајмове, плакате и видео презентације.
Поред наведеног радио на обликовању десетина књига за Лагуну, Алтеру, Албатрос, Неопрес и друге издаваче.
Повремено уређивао НИН, Звездину ревију, Ану, Базар, Илустровану политику, ТВ Ревију, Мистику...годишње куваре Базара, исписивао повеље и дипломе за Фешнвик, и књижевну награду Женско перо...урадио неколико медаља.

Од 2013. у пензији.
   
 
             
naslovna strana youtube facebook twitter nazad

Copyright KREATIVNA RADIONICA BALKAN 2014 ©. All rights reserved