banner
kreativni tim izdanja projekti promocije info kontakt
     
  Duša zna  
     
 

Inicijativa “Pletenje srcem” (Knitting with heart) je nastala kao odgovor na izbegličku krizu 2015. godine oko koje se okupila grupa žena zainteresovanih da daju svoj doprinos u pomoći izbeglicama.

One su tom cilju pristupile putevima kraftivizma - angažovane kreativnosti radi rešavanja socijalnih i političkih pitanja. U prvoj sezoni održano je preko 30 besplatnih radionica pletenja i heklanja, gde su učesnice i učesnici (mladjeg, starijeg uzrasta kao i deca) ispleli, isheklali i donirali više od 200 odevnih predmeta, pretežno kapica, za izbeglice sa Istoka.

Ovoj inicijativi pridružilo se više proizvođača vuna koji su darovali vunice i gotove pletene predmete  kao i građani koji su na radionice donosili stare zalihe vune i svoje pletene radove od kuće.  Pored profesorke štrikanja koja je nesebično dala svoj doprinos podučavajući one koji su bez iskustva u pletenju, vremenom su na radionicama učesnice jedna drugu podučavale tehnikama štrikanja i heklanja, punih srca i sa puno smeha.

U sezoni 2016. godine grupa je otpočela u oktobru novi krug besplatnih radionica sa ciljem da svoje produkte poklone namlađima. 

Više o njihovim aktivnostima možete pogledati na linku
https://www.facebook.com/knitheart/


Dobrodošao je svako ko želi da pomogne!
 
     
  nazad  
     
  Copyright KREATIVNA RADIONICA BALKAN 2014 ©. All rights reserved