banner
kreativni tim izdanja projekti promocije info kontakt
             
   

Zvonimir Stanković

 

DRAGICA (BOGDANA) PUŠONJIĆ, portparol Kreativne radionice Balkan

Dragica (Bogdana) Pušonjić, diplomirala je na Pravnom fakultetu Beogradskog Univerziteta. Kao novinar i publicista, u regionu je objavila više od osam hiljada autorskih tekstova iz političke, pravne, ekonomske i problematike društva. Kao referentni autor citirana je u više publikacija, analiza i naučnih radova koji su objavljivani na Balkanu i šire.
Najduže je radila u redakcijama dnevnih listova “Borba” i “Večernje novosti”, a bila je autor po pozivu u  nedeljnicima “Vreme”, “NIN”, sarajevska “Nedjelja”, “Revija 92” i drugim, kao i brifer kolegama iz inostranstva (BBC, “Le Monde”).
Potiče iz porodice koja je, do sada, dala gotovo dva veka rada u jugoslovenskom, potom u srpskom, crnogorskom i hrvatskom novinarstvu, kao i književnosti. Sa sedam godina, u listu “Glas Polimlja”, odštampana joj je prva pesma, a tokom srednje škole bila je povremeni saradnik humorističko-satiričnog nedeljnika „Jež”. Kao student, odbila je poziv prof. dr Vladete Stankovića za objavljivanje zbirke pesama u ediciji „Pegaz – moja prva knjiga”, zatim i Gradskog komiteta SK Beograda za štampanje samostalne zbirke poezije. Tokom novinarske karijere bavila se književnim radom bez izlaska u javnost, a po odlasku iz profesije (2013. godine)  bila je autor humora i satire na specijalizovanom veb sajtu peglagic.com.

Rođena je u Beogradu, gde živi i radi. Ima jedno dete.
   
 
             
naslovna strana youtube facebook twitter nazad

Copyright KREATIVNA RADIONICA BALKAN 2014 ©. All rights reserved