banner
kreativni tim izdanja projekti promocije info kontakt
     
  katalog misli  
     
 

Сасвим је природно да све пјесме уврштене у рукопис Траг у бескрају (укупно их је 72) нису подједнаке изражајне снаге. У тренуцима истинске инспирације, Рада Ђошан Китић је у језичкој ризници успјешно проналазила праве ријечи којима је прикладно исказивала виђење свијета који је окружује. Пажљивијим увидом у квалитете наведеног рукописа открива се да је највећи број пјесама резултат ауторкине неодољиве потребе да своје душевне преокупације оваплоти у емотивне пјесничке форме, а да је само неколицина њих написана из прагматичних разлога и да у њима није достигнут жељени естетски ниво.

У љубавној лирици пјеснкиња се исказала најпотпуније. Ефектно је опјевала цијелу скалу љубавних емоција, почев од случајних погледа и сусрета, преко разних врста потпуне опсједнутости ликом вољене особе која у женском срцу изазива снажне потресе, до осликавања највишег степена страсти на коме се разум потискује на маргину, или се потпуно губи.

Због свега наведеног, издавачу са задовољством препоручујем да рукопис Траг у бескрају Раде Ђошан Китић објави и учини га доступним ширем кругу љубитеља поетске ријечи.

Рецензент,
проф. др Цвијетин Ристановић

 
 

 

 
     
  nazad  
     
  Copyright KREATIVNA RADIONICA BALKAN 2014 ©. All rights reserved