banner
kreativni tim izdanja projekti promocije info kontakt
     
  Zbornik savremene ljubavne poezije  
     
 

 

 
 

Nakon mnogo godina neozbiljnog pisanja još neozbiljnije poezije, ohrabren pohvalama ljudi koji me okružuju, odlučio sam se na korak da odabranu zbirku svojih najsočnijih umotvorina sakupim na jedno mesto i poklonim je Vama, dragi čitaoci moji.

Predlažem da pređemo na TI jer u mojim stihovima ima i takozvanih nepristojnih ili vulgarnih reči što ja na samom početku moram da demantujem jer reči ne mogu biti pristojne ili nepristojne, reči su neutralne. Svaka reč označava nešto ili nekoga i nisam je ja izmislio već se nalazi u jeziku kojim govorimo pa ih iz tog razloga ja i upotrebljavam. Jedino vulgarno i nepristojno što
može biti u jeziku je kontekst, ton i govor tela, a ja svoje pesme nikada nisam pisao tužan, ljut, očajan, pijan, razočaran ili u bilo kom smislu negativno raspoložen. Naprotiv, svaku reč napisao sam kada sam bio jako dobro raspoložen, veseo i srećan, tako da se nadam da će ta energija doći i do tebe tokom čitanja. Većina pesama je istinita i opisuju neki stvarni događaj ili osobu.
Dijalekt na kome pišem je karakterističan za kraj iz koga potičem, o čemu možete više saznati iz Medvedcke pesme. Odstupanja u gramatici i naglasku nisu slučajni. Redosled je napravljen hronološki i ako je svaka pesma nezavisna od ostalih najbolji će smisao imati ako se čitaju kako su poređane. Detinjstvo, poreklo, škola, vojska, žena, deca, brak, gluma, satira, budućnost, uputstvo, nasleđe i na kraju nešto lepo i pristojno samo da pokažem da i to umem :-)

Toliko od mene, hvala na lepom druženju.

 
     
  nazad  
     
  Copyright KREATIVNA RADIONICA BALKAN 2014 ©. All rights reserved