banner
kreativni tim izdanja projekti promocije info kontakt
             
   

vesna milosavljevic

 

VESNA MILOSAVLJEVIĆ

Vesna Milosavljević, rođena u Požarevcu 1969. Godine, pisanjem se bavi od rane mladosti, te je, kao takva, sa nepunih dvadeset godina, počela da radi u Radio Požarevcu i lokalnom časopisu REČ NARODA kao satiričar i novinar. Ubrzo zatim, sa grupom entuzijasta, osniva prve požarevačke nezavisne novine, u kojima takođe radi kao satiričar, novinar i kolumnista, a jedno vreme obavlja i funkciju glavnog i odgovornog urednika.

Po gašenju lista koji je, zbog svoje uređivačke politike, bio smetnja ondašnjem režimu, prelazi u nezavisne novine GRAĆANIN gde, između ostalog, objavljuje i svoje humoreske.  Tada postaje član NUNSA. Paralelno, radi kao dopisnik NINA, VREMENA, NAŠE BORBE i dobija čast da bude jedan od stalnih saradnika, tada kultnog časopisa, NAŠA KRMAČA.

Zatim inicira i osniva interne fabričke novine BAMBI, u kojima radi kao novinar.

Njeni aforizmi su zastupljeni u desetinu zbornika i knjiga satire, a Aleksandar Baljak je proglašava najboljim mladim, ženskim satiričarom.

Na takmičenju aforističara Slaninijada u Kaćarevu, osvaja drugo mesto, u veoma jakoj konkurenciji, ostavivši iza sebe Aleksandra Čotrića.

Osim satire, piše i kratke priče, kao i poeziju na engleskom.

Bavi se prevodilačkim radom.
   
 
             
naslovna strana youtube facebook twitter nazad

Copyright KREATIVNA RADIONICA BALKAN 2014 ©. All rights reserved