banner
kreativni tim izdanja projekti promocije info kontakt
             
   

tanja radojevic

 

TANJA RADOJEVIĆ

Tanja Radojević rođena je 1967. u Ćupriji, gradu na Velikoj Moravi. Osnovnu školu i gimnaziju (usmereno obrazovanje, smer inokorespodent) završila je u rodnom gradu gde je radila kao sekretarica generalnog direktora Internet banke PIK-a u Ćupriji. sve do 1999. kada dolazi u Švajcarsku.

Još kao gimazijalka se bavi pisanjem te je kao gost „Udruženja srpskih pisaca Švajcarske“ svoje radove objavila u zbornicima „Zaveštanja 2014“ i „Zaveštanja 2015“.
Bavi se slikarstvom i kao član Udruženja slikara Švajcarske „Uroš Predić“ učestvovala je na desetak grupnih izložbi a pre par godina je imala i svoju samostalnu izložbu u Krisieru, francuskom delu Švajcarske.

Takođe se bavi i fotografijom te je svoje fotografije takođe izlagala.
Predsednik je Srpskog kulturnog društva u Cirihu. 
Član je i ton majstor radio redakcije srpskog „Radio Mladost“ koji postoji 19 godina.  Član je Upravnog odbora „Srpskog kulturnog saveza Švajcarske“.
Sekretar je „Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj“ i  blagajnik „Udruženja srpsko - švajcarskog prijateljstva Arčibald Rajs“.

Društvenim radom bavi se još iz gimnazijskih dana te joj nastavak takve aktivnosti i rada
u srpskim udruženjima u Švajcarskoj pričinjava zadovoljstvo ali pre svega čast da je deo srpske zajednie u Švajcarskoj i da svoj narod, kulturu i tradiciju može da predstavi u zemlji
u kojoj živi.
   
 
             
naslovna strana youtube facebook twitter nazad

Copyright KREATIVNA RADIONICA BALKAN 2014 ©. All rights reserved