banner
kreativni tim izdanja projekti promocije info kontakt
             
   

Maja Stanković

 

RAJKO R. DVIZAC

Rajko R. Dvizac rođen je 06.06. 1955. u Odžacima. Školovao se u Baču, Plavni, Novim Karlovcima, Inđiji i Beogradu. Njegov dečački san je bio da bude glumac, odnosno filmski režiser ali dan uoči prijemnog ispita na nagovor prijatelja upisuje FPN u Beogradu i postaje novinar. Svoju novinarsku karijeru je počeo u kultnoj emisiji “Veče uz radio” /Radio Beograd I program/. No vrlo brzo prelazi u “Džuboks” a kasnije se ređaju drugi časopisi – preko 60 visokotiražnih novina (Beograd, Zagreb, Ljubljana, Frankfurt, Čikago itd). Stalno je bio zaposlen u “TV Novostima” i regionalnom “Mega radiju” (gl. urednik)…Radio je i na televiziji (TV Beograd)…Kao novinar učestvovao je u organizaciji gotovo svih festivala u Jugoslaviji…U novinarstvu je proveo preko 40 godina. Uoči raspada Jugoslavije bio je uvršten među 100 najpoznatijih novinara (Sarajevo)…Četiri puta mu je nuđeno da se napiše autobiografska knjiga o njemu. Odbio je.
  Pojavljuje se u dva dokumentarna filma (o “Vatrenom poljupcu” i zlatnom dobu folk muzike)…
  U književnost ulazi još u Osnovnoj školi. Objavljuje pesme i priče u mnogim časopisima..Osvaja nagrade, no književnost shvata kao svoj hobi sve dok nije sreo pesnika Miku Antića koji ga nagovara da objavi svoju prvu knjigu – zbirku pesama “Poljupci”. Njegov savet je ispoštovao nekoliko godina kasnije i uverio se da je Mika bio u pravu. Prvi tiraž prodaje za mesec dana a drugi za samo 7 dana! Posle nekoliko godina pauze prelazi u romanopisce…
  U Srbiji je objavio 5 knjiga : “Poljupci” (pesme), “Boja ljubavi” (roman), “Utorkom nisam udata” (roman), “Tajni Mali grad” (roman) i “Biseri pod nogama” (roman). U Beču objavljuje 4 knjige za austrijskog izdavača: “Boja ljubavi” (roman), “Utorkom nisam udata” (roman), “Priče jednog romantičara” (priče), “Šta da kažem anđelima” (roman)….Njegov najpopularniji i najčitaniji roman je “Utorkom nisam udata”!
  Svi njegovi romani (priče, pesme) zasnovane su na stvarnim ličnostima i događajima…

   
 
             
naslovna strana youtube facebook twitter nazad

Copyright KREATIVNA RADIONICA BALKAN 2014 ©. All rights reserved