banner
kreativni tim izdanja projekti promocije info kontakt
             
   

latinka djordjevic

 

BELEŠKA O AUTORU

Latinka Đorđević, istančanog senzibiliteta i modernog izraza sa mislima koje tako brzo nailaze u nama na odobravanje, pouku i primer. Rođena je u Zemunu u Srbiji 1951.godine. Školovala se u Kruševcu i Beogradu, a sa školovanjem rastala u Cirihu gde je završila za menadžera tekstila. Govori dva jezika, nemački i engleski.

Književnim stvaralaštvom se bavi još iz srednjoškolskih dana. Kao pesnik zastupljena je u mnogim zbornicima, časopisima i elektronskim izdanjima u Srbiji i Švajcarskoj.
Napisala je znatan broj basni za decu. Kreativno je stvarala za dečije pozorište “Zvezda” u Švajcarskoj kao autor, reditelj i scenograf.

U okviru publicističkog rada napisala je knjige: “Kozaračka 39”, “U senci varoških kapija”, “Neprećutana sećanja”, “Ferwigt im herzen”, “Šapuće ljubav”, dvojezičnu knjigu “In the shadow of the town gates”, “Pusti me da sanjam”, “ Jesen”, “Cvetovi iz starog panja”.

Bila je sekretar “Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj”, član je Udruženja književnika Srbije, Udruženja poezije SRB, Udruženja “Velimir Rajić”-Aleksinac i drugih brojnih književnih klubova. Sada je predsednik “Literarnog kluba Desanka Maksimović”- Cirih.

Donator je mnogih akcija i glavni akter za pomoć na svim poljima. Nosilac je brojnih nagrada i zahvalnica za svoj rad.

   
 
             
naslovna strana youtube facebook twitter nazad

Copyright KREATIVNA RADIONICA BALKAN 2014 ©. All rights reserved