banner
kreativni tim izdanja projekti promocije info kontakt
             
   

atharon

 

ARGENT HELLION

Rođen 12.09.1987. godine u Novom Sadu.
Neposredno pred početak rata, sredinom 1991. godine, porodica se trajno seli u očevo rodno mjesto u blizini Doboja, gdje završava osnovnu školu i nastavlja svoje obrazovanje u dobojskoj Gimnaziji.

Početkom septembra 2006. godine vraća se u Novi Sad u namjeri da krene roditeljskim stopama i nastavi obrazovanje na fakultetu, no očeva iznenadna smrt u poslednjim danima godine trajno remeti sve životne planove. Jedna od dugoročnih posljedica velikih promjena uzrokovanih ovim događajem jeste i početak rada na pisanju tekstova, ne toliko zarad objavljivanja istih koliko zarad olakšavanja sopstvenih mora i izbacivanju istih iz glave... a jedini dostupan način da se to uradi bilo je da se istresu na papiru.

Početkom jula 2010. godine, usljed teške ekonomske situacije, trajno napušta svoje studije i vraća se u Doboj da bi se posvetio aktivnostima koje je do tada samo povremeno radio u porodičnoj firmi; u firmi koju zajedno sa majkom i dan danas uspješno vodi.

Pseudonim ''Argent Hellion'' preuzeo je još za vrijeme svog boravka u Novom Sadu, kada je postalo jasno da ispisani tekstovi polako počinju formirati smislenu cjelinu i otvaraju vrata u novi svijet koji će sve češće posjećivati u da bi pobjegao od nepodnošljive samoće. Taj novi svijet tokom godina primiće obličje inspirisano svjetovima video-igara koje su mu pružale utočište u najtežim trenucima života, video-igara na kojima i dan danas povremeno provodi svoje vrijeme i kojima se okreće kao najvećim izvorima inspiracije za svoje romane.
Njegov jedini ozbiljan rad jeste serijal ''Atharon'', koji je započeo svoj život još 2007. godine. Roman je prošao kroz par sličnih inkarnacija, od kojih je prva bila završena već 2009. godine. Prve potrage za izdavačima voljnim da podrže roman epske fantastike potpuno nepoznatog autora prolazile su katastrofalno, uglavnom ispraćene ismijavanjima i sitnim uvredama, šta je eskaliralo 2012. godine zamalo pa javnim ismijavanjem koje skoro potpuno ubilo svaku želju da se pisanje nastavi.

Srećom, pojavom ''Igre Prestola'' na svjetskoj sceni, interesovanje za epsku fantastiku iznenada je poraslo. Potraga za izdavačem se nastavila i konačno, na Beogradskom Sajmu Knjiga 2016. godine, uspostavljen je kontakt sa Kreativnom Radionicom Balkan te je roman objavljen krajem iste godine; istovremeno je objavljena i izvorna i engleska verzija.

Službeni sajt Atharona:    http://www.atharon.com

Facebook profil autora:   https://www.facebook.com/ArgentHellion

Twitter profil autora:    https://twitter.com/ArgentHellion
   
 
             
naslovna strana youtube facebook twitter nazad

Copyright KREATIVNA RADIONICA BALKAN 2014 ©. All rights reserved